Kalendar:
  • Trenutno nema unesenih najava događaja.
Odaberi kategoriju
 
NASTUPI
Članovi našeg kluba godišnje odrade veliki broj nastupa na manifestacijama vezanim uglavnom uz dječje glazbeno i plesno stvaralaštvo. Koreografije s kojima nastupamo tematski su prilagođene samoj manifestaciji kao i sceni tj. pozornici (mjestu predviđenom za nastup, često se događa da pozornice nema ili je premala). U takvim slučajevima gdje je npr. garderoba neadekvatna, pozornica previsoka i neograđena podučavamo naše plesače o mogućim rješenjima za brzu prilagodbu.

Pristup svakom nastupu je profesionalan bilo u kazalištu, na trgu ili pred publikom od 10 ili 100 ljudi. Zbog navedenih činjenica naši nastupi su uspješni, uvježbani i profesionalni. Neki od tradiocionalnih nastupa gdje nas možete vidjeti: TREPS plesni festival, Susreti plesnih grupa, Sajam mogućnosti, Dječji sajam, rukometne utakmice ŽRK Samobor, Svetonedeljski fašnik, Dječji Samoborski karneval, Mala špica Centar Kaptol, Cest' is the best, Dan grada Sv. Nedelja, Dječji festival Radost u pjesmi...
NATJECANJA
U našem klubu uspješno djeluju natjecateljski timovi djevojčica koji nas predstavljaju na tuzemnim i inozemnim natjecanjima. Treninzi za natjecateljske timove održavaju se 4 do 6 puta na tjedan. Kategorije u kojima se najčešće natječemo su show dance, cheerleading, pom pon, hip hop, production, jazz dance i drugo ovisno o samom natjecanju. Do sada smo sudjelovali na međunarodni natjecanjima u Njemačkoj, Austriji, Italiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i državna natjecanja u Hrvatskoj. Još nije bio slučaja, da se s natjecanja nismo vratili sa medaljama i odličnim rezultatima što samo dokazuje kvalitetu i entuzijazam naših trenera i plesača.

Neki od zapaženih uspjeha:

1. mjesto – 2. Državno prvenstvo,2007., Čakovec, Hrvatska, (show dance)
1. i 2.mjesto – 3. Državno prvenstvo, 2008., Osijek, Hrvatska (show dance, cheerleading)
3. mjesto - V. Elite Beach Cup 2009., Berlin, Njemačka (pom pon dance)
2. i 3. mjesto - 1. Millenium cup 2010., Trst, Italija (duo dance, pom pon)
1.mjesto - 4. Državno prvenstvo „Shooting stars“ 2009., Samobor (show dance, pom pon)
1., 2. i 3. mjesto - 5. Državno „All stars“, 2010. Čakovec (show dance, pom pon, cheerleading)
1. i 3. mjesto - 1. Austrian Youth Open 2010., Beč, Austrija (pom pon, production)
1. mjesto - Novogodišnji Cheerleading Open 2010., Ljubljana (hip hop, pom pon, cheerleading)
1. i 2. mjesto - InterDanceFest Open Cup 2011., Sarajevo, BIH (street dance, pom pon, jazz dance, cheer)
GLAZBENO-PLESNE PRODUKCIJE
Kruna našeg rada su glazbeno plesne produkcije koje održavamo jednom godišnje kao pregled našeg rada. Na produkcijama nerijetko ugostimo prijateljske klubove i udruge koje se bave glazbeno-plesnim stvaralaštvom. S obzirom na sadržaj i organizaciju, naše plesne produkcije postale su događaj za koji se traži ulaznica više jer garantiraju zanimljive plesne koreografije, blještavilo plesnih kostima, zabavu i glazbeno plesni užitak za gledatelje.

Produkcije su profesionalno snimane i fotografirane te se može naručiti dvd i fotografije istih. Prvu samostalnu plesnu produkciju održali smo u Centru za kulturu Trešnjevka 2006. godine pod nazivom „Na putu oko svijeta“ sa glazbenim gostima Lorenom i Dinom Jelušić pobjednicima dječjeg Eurosonga, 2. Produkcija kao i sve iduće održana je u POU Samobor pod nazivom „ Nedjelja spitza“, zatim 3. „Božićna čarolija“, 4. „Zvijezde plešu“, 5. „ Plesni maraton“ i slijedi nam 6. pod nazivom „Vremeplov“.
PREDSTAVE I MJUZIKLI
Naš plesni klub pruža svojim članovima mnogo više od usvajanja koreografija, plesnih produkcija, natjecanja i nastupa. Vjerujemo da je djeci mlađe dobi potrebno približiti i scensku umjetnost pogotovo jer mnogi od njih imaju talenta za glumu i pjevanje koja se kroz ples samo nadovezuje. Tako smo u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Sv.Nedelja povodom dana Sv.Nikole osmislili mjuzikl za djecu od 3 - 10 godina.

Uspješna priča „ A, gdje je Bongo?“, nakon što je uprizorena dobila je sjajne kritike i godinu dana poslije uslijedio je nastavak priče „Pa, zar opet Bongo?“. Mjuzikl je scenski prilagođen te smo ga igrali za Udrugu Hrvatskih branitelja, zanimljiva scenografija, kostimi, plesne koreografije te scenski pokret naših malih plesača oduševili su publiku. Priču potpisuje Matija Prahin, dok je koreografski dio i produkcija pripala umjetničkoj voditeljici Sanji Krapinec.
SEMINARI I RADIONICE
Naš je cilj educirati trenere i polaznike potrebnim vještinama za kvalitetno i usješno provođenje programa. Sudjelovali smo na mnogim seminarima vezanim uz glazbenu i plesnu umjetnost u zemlji i inozemstvu. Organizirali smo vikend radionicu u cheerleadingu i navijanju pod vodstvom američkog instruktora, zatim smo sudjelovali na trodnevnom Elite cheer campu u Sloveniji u sklopu kojeg smo proglašeni najperspektivnijim timom kampa.

Naši treneri prošli su edukaciju unutar HNAPS Saveza i imaju licencu za voditelje plesnih i navijačkih skupina. Sudjelovali smo na Europskoj trenerskoj konferenciji 2008. godine u Berlinu u organizaciji International Cheerleading Union, predavali smo o cheerleadingu i pom pon plesu na seminaru Stručnog županijskog vijeća učitelja tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Jastrebarskom. Za ostale plesne stilove koje treniramo kao što su jazz dance, show dance, hip hop, latino nerijetko organiziramo goste predavače, kako bi se naši članovi redovito usavršavali u plesnim tehnikama.
DRUŽENJE I ZABAVA
Naš osnovni moto je ples, druženje i zabava... Osim što nas povezuje zajednička ljubav prema plesu, povezuje nas i nešto više od toga, a to je prijateljstvo. Često je slučaj da na natjecanjima djeca borave više dana te se u takvom okruženju stvara osjećaj zajedništva i pripadnosti grupi. Naš klub uspješno spaja ugodno s korisnim pa tako organiziramo razgled grada ili izlet u zabavni park kada nam natjecanje to dopušta.

Izvan treninga često odlazimo na kino predstave, zajedno slavimo rođendane, odlazimo u kazalište ili organiziramo zajedničko klizanje. Do sada smo za kraj plesne sezone organizirali izlet u Gardeland, Veronu, Parco Natura Viva, Veneciju, zabavni park Prater, advent na klizaljkama, Cinestar day i još mnogo toga.
Copyright PK Balans, design by Zlatni ključ d.o.o.